طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

به گزارش مجله سرگرمی، از ایام قدیم کدو حلوایی در شمال کشور بسیار محبوب بوده است و به تنهایی یا در غذاهای مختلف از آن استفاده می کردند. در مازندران، غذای معروفی با کدو حلوایی تهیه می گردد که به کیی پلا یا کدو پلو معروف است و عطر و طعم بی نظیری دارد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه کدو حلوایی پلو مازندرانی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

کیی به معنای کدو و پلا هم به معنای پلو است. این غذا یکی از قدیمی ترین غذاهای مازندرانی است و صندلی ویژه ای در فرهنگ آشپزی مردمان این خته دارد. کدو پلو، مخصوص فصل های سرد سال است و محلی ها معمولا در کنار آن تخم مرغ نیمرو، ماست و بادمجان، انار ترش و ترشی نازخاتون قرار می دهند.

کدو حلوایی پلو را می توانید با مرغ، گوشت یا حتی به تنهایی و در کنار خورش های مختلف دیگر تهیه کنید که در هر صورت بسیار خوشمزه است. این پلوی مخلوط لذیذ، یکی از جذاب ترین ها، بین ده ها پلوی مخلوط ایرانی است که بسیار هم ساده و سریع آماده می گردد و یک گزینه عالی برای فصل کدو حلوایی یا همان کدو تنبل خودمان است.

  • طرز تهیه خورش کدو حلوایی مجلسی با آلو بخارا
  • چطور آلبالو پلو با گوشت قلقلی درست کنیم؟
  • طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت و کشمش پلویی

برای آشنا شدن با انواع غذاهای محلی خوش آب و رنگ ایرانی و همچنین غذاهای معروف فرنگی، به آرشیو آموزش آشپزی تصویری خبرنگاران مگ مراجعه کنید.

مواد لازم برای 4 نفر

  • کدو حلوایی: 500 گرم
  • برنج: 3 پیمانه
  • سینه مرغ: 1 عدد خرد شده
  • پیاز: 1 عدد
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: نصف پیمانه
  • خلال پسته: یک سوم پیمانه
  • گلاب: یک چهارم پیمانه
  • زعفران دم نموده به میزان لازم
  • کره: 25 گرم
  • زرشک: نصف پیمانه
  • زردچوبه، پودر دارچین، پودر هل، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه کدو حلوایی پلو

1.

کدو حلوایی را به شکل مکعب های 2 در 2 سانتی متری خرد کنید و در نیمی از کره و روغن، با مقداری دارچین و یک قاشق از شکر سرخ کنید. کدوهایی که به این اندازه برش خورده اند، حین سرخ شدن می پزند و برای روی پلو مناسب هستند. در صورتی که می خواهید کدو را لای پلو بدهید، ضروری است آن را به قطعات عظیم تر برش بزنید تا حین سرخ کردن نیم پز شوند و ادامه پخت آن ها همراه با برنج صورت بگیرد.

2.

وقتی کدوها سرخ شدند، آن ها را از تابه خارج کنید و پیاز را که به صورت نگینی ریز خرد نموده اید، در همان تابه تفت دهید تا کاملا طلایی گردد.

3.

بعد از طلایی شدن پیازها، مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید و با حرارت بالا، به مدت 10 دقیقه تفت دهید تا مرغ ها کاملا بپزند.

4.

بعد از 10 دقیقه نوبت اضافه کردن ادویه ها و سپس زعفران است. اگر تمایل دارید که مرغ و کدو را لابه لای برنج دم کنید، نیمی از زعفران دم نموده را برای روی برنج نگه دارید؛ در غیر این صورت همه زعفران را در این مرحله اضافه کنید.

5.

بادام ها را به مدت 15 دقیقه در گلاب خیس کنید. سپس جدا کنید و با مابقی کره و کمی روغن تفت دهید.

6.

حالا خلال پسته را در گلاب خیس کنید و مانند مرحله قبل، بعد از 15 دقیقه جدا کنید و در تابه تفت دهید.

7.

زرشک را شسته و 15 دقیقه در آب خیس کنید. حالا در همان تابه با مابقی شکر در حرارت ملایم تفت دهید و کنار بگذارید.

8.

برنج را آبکش کنید و با ته دیگ دلخواه تان دم کنید؛ بعد ترکیب مرغ و کدو به همراه خلال بادام و پسته و زرشک را روی برنج آماده شده بریزید و سرو کنید. می توانید به صورت دلخواه مرغ و کدو را لابه لای برنج هم دم کنید.

نوش جان.

mahsanblog.ir: وبلاگ مهسان، این وبلاگ برای سیستم مدیریت محتوای مهسان میباشد

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 114722

به "طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید